Author Topic: Rotel Pre-amp Stuck In Standby  (Read 579 times)

Offline sudyP

Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« on: December 04, 2021, 09:51:04 AM »
Hi

Can anyone assist me with a Rotel RSP1570 Pre-amp? It remains in standby mode and doesn't turn on at all. I've power cycled and checked the fuses. I haven't tried hard reset as I don't know how to do that and I am unable to get the Rotel service manuals too.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


Offline JayMac

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #1 on: December 04, 2021, 12:39:25 PM »
Just google for user manual: Under the "Resources" tab here: https://www.rotel.com/en-gb/product/rsp-1570

Offline sudyP

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #2 on: December 04, 2021, 01:01:35 PM »
I have the user manual. The technical/service manual doesn't seem to exist for this model.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


Offline Family_Dog

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #3 on: December 04, 2021, 03:25:12 PM »
This site lists the service manual, use Google translate if necessary. The link I am posting *should* be in English.

https://remont--aud-net.translate.goog/load/audio/rotel/rotel_rc_1570/328-1-0-76566?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=sc


-F_D



-Eric

That Guy in South Africa...
*************************************
http://groups.yahoo.com/group/vintage_tube/
*************************************

Offline sudyP

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #4 on: December 07, 2021, 09:17:05 AM »
Thanks bud, will try this though its not for the same pre-amp. I have the RSP-1570

Offline KenMasters

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #5 on: December 07, 2021, 12:46:00 PM »
Are the preamp and triggering device plugged into the same outlet? Doing that solved a similar issue for me.

Offline sudyP

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #6 on: December 07, 2021, 12:53:14 PM »
Not quite following you (but of newbie with these Pre-amp setups) but I've tried turning on the Pre-amp with just the power cord connected and still no luck.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


Offline KenMasters

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #7 on: December 07, 2021, 02:29:20 PM »
Not quite following you (but of newbie with these Pre-amp setups) but I've tried turning on the Pre-amp with just the power cord connected and still no luck.

Oh sorry, I made the assumption it wasn't coming out of standby with a 12v trigger input. I'm on holiday and just briefly glancing at my phone from time to time, not paying proper attention.

Offline sudyP

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #8 on: December 07, 2021, 02:46:56 PM »
Oh sorry, I made the assumption it wasn't coming out of standby with a 12v trigger input. I'm on holiday and just briefly glancing at my phone from time to time, not paying proper attention.
No worries bud. I'm just pursuing any possible remedies before taking it in to a repairer.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


Offline sudyP

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #9 on: January 04, 2022, 12:13:42 PM »
I've had no luck with this amp, anyone can recommend a godd repairer in the Centurion/Fourways area?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


Offline TimbaLand

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #10 on: January 04, 2022, 05:53:05 PM »
Roland Volk in Roodepoort at +27 (82) 373-1651
HT: Marantz AV7705|RMB1585|RMB156|RB956 Optoma UHD40| Nvidia Shield
Stereo: Mark Levinson No 380s, 335| Cary Audio 200 TS| Bluesound Node
Speakers: B&W 802 Diamond, HTM2 Diamond|  2 Dual 18 inch Stereo Integrity DIY Subwoofers | 685 and DS3 surround |

Offline sudyP

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #11 on: January 05, 2022, 05:26:51 PM »
Awesome, thanks bud

Sent from my SM-G965F using Tapatalk


Offline windshear

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #12 on: January 05, 2022, 05:38:38 PM »
Are you trying to turn it on only with the remote or have you also tried the front power button?

Offline sudyP

Re: Rotel Pre-amp Stuck In Standby
« Reply #13 on: January 05, 2022, 08:37:27 PM »
I've tried it with both the remote and the front power button. I even opened it up and held the reset button in and checked all of the fuses. Still no luck.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk