Author Topic: FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)  (Read 2011 times)

Offline jaxx

FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)
« on: May 30, 2011, 11:10:42 AM »
Hi,

Im just checking to see if anyone else running FreeNAS 7 on the HP microserver is experiencing problems connecting via gigabit Ethernet ?

My server seems to default to 100BaseTX full-duplex if I leave it on autoselect. When I try to force the interface to 1000BaseTX full duplex, I loose the ethernet connection.
Ive tried this both via the GUI, and using IFCONFIG.

My switch is a Dlink DGS-1005D ( which supports 1000BaseTX), and Ive tried different CAT5e cables. BTW, I have other devices on the same switch, which connects with gigabit.

Anyone having a similar experience ?


Offline fdlsys

  • Vinylist, DIYer
  • Trade Count: (+99)
  • AVForums Grandmaster
  • *****
  • Posts: 9,182
  • Total likes: 563
  • Do you like life, sweetheart?
Re: FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)
« Reply #1 on: May 30, 2011, 12:19:37 PM »
Nope, mine connects at a gig just fine.
I have other problems - the eth0 connection drops once in a  blue moon, causing havoc with my various clients, etc. Eth0 goes Down, and luckily, goes back Up automatically.
No idea what's causing it...
The four building blocks of the universe are fire, water, gravel and vinyl. Dave Barry
Come back when you’ve lived a little. Miles Davis

Offline ara

Re: FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)
« Reply #2 on: May 30, 2011, 12:25:49 PM »
No problem either with the same switch.

Offline jaxx

Re: FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)
« Reply #3 on: May 30, 2011, 01:07:07 PM »
Thanks for the responses... at least I know that it 'should' work.

Offline jaxx

Re: FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)
« Reply #4 on: May 31, 2011, 08:58:24 AM »
Update :
Tried a 3rd cable, and it connects fine on 1000baseTX.
Seems to have been the cables, though they are all CAT5e - need a new cable supplier :)

Offline spike_za

Re: FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)
« Reply #5 on: May 31, 2011, 03:31:51 PM »
are you using prebuilt patch leads or a diy job

Offline jaxx

Re: FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)
« Reply #6 on: May 31, 2011, 04:46:02 PM »
Hi,

These are those 'made while you wait' cables.
Im gonna stick to the pre-made type from now.

Offline spike_za

Re: FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)
« Reply #7 on: June 01, 2011, 09:55:28 AM »
Yeah the problem is alot of those cables are made with solid cables instead of stranded

Offline Rotten Johnny

Re: FreeNAS 7 and HP Microserver (1000baseTX issues ?)
« Reply #8 on: June 01, 2011, 10:03:23 AM »
Roll your own, there's nothing to it.
I like beautiful melodies telling me terrible things -- Tom Waits

Free your mind...and your ass will follow.